WAGNERIN LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN TAMPEREEN MUSIIKKITALOSSA siirtyy 2023

Matkanjohtajana Pentti Lehtimäki

Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä kokenut teatteriohjaaja Marika Vapaavuori. Tampere Filharmoniaa johtaa saksalainen kapellimestari Anja Bihlmaier. Teoksen lavastuksen suunnittelee Marjatta Kuivasto ja puvustuksen Leena Rintala. Valosuunnittelusta vastaa Ville Syrjä. Oopperan nimiroolin tulkitsee kokenut Wagner-tulkitsija, kanadalainen bassobaritoni Nathan Berg, joka korvaa tehtävässä baritoni Tommi Hakalan. Edellisen Hollantilaisen roolin Berg on laulanut Cincinnatin oopperassa 2018. Bergin debyytti Lentävän hollantilaisen nimiroolissa Moskovan Bolshoi-teatterissa 2013 sai aikoinaan valtavasti kiitosta ja maailmanlaajuista huomiota. Ylistystä ovat keränneet myös useat muut Wagner-tulkinnat, kuten Reininkullan Alberich (Soulin Filharmonikot ja Minnesotan ooppera).

Dalandin roolin laulaa Suomessa harvoin oopperanäyttämölle ehtivä basso Mika Kares. Sentan tehtävään eläytyy Suomeen ensivierailulle tuleva sopraano Martina Welschenbach. Erikin tehtävän jakavat tenorit Tuomas Katajala ja Jussi Myllys. Steuermannin roolin laulaa Dan Karlström ja Maryn roolissa kuullaan Tiina Penttistä. Tampere Filharmonia.Tampereen Oopperan kuoro, kuorokapellimestari Heikki Liimola. Oopperan esityskieli on saksa ja teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Ohjelma

13:30 Lähtö Nummelan Linjaportilta.
14:30 Helsingistä Kiasman patsaan luota olevalta tilausajopysäkiltä. Matka jatkuu kohti Tamperetta.
17:00 Ruokailu Musiikkitalon ravintolassa:

Fetajuustoa ja melonia, antipasto-pastasalaattia, vihreää salaattia ja talon kastiketta, patonkia ja tapenadea                                                                    Paahdettua kananpoikaa ja tummaa appelsiini-basilikakastiketta, pariloitua lohta ja kaprisjogurttikastiketta, paahdettuja perunoita ja juureksia
Omenarusinapaistosta ja kirsikkaviina-vaniljakastiketta

Luomukahvia/teetä

18:30  Näytös alkaa. Näytöksen kesto ilmoitetaan myöhemmin (arvioitu kesto on 3t)

Väliaikatarjoilu lisämaksusta: kahvi/tee + omenakakku + konjakki-vadelmakastike 11,50€/hlö ja kahvi/tee ja esim. paahtopaistileipä 17,50€/hlö.

n.21:30 Arvioitu kotimatka alkaa (tarkentuu, kun näytöksen kesto selviää).

Matkan hinta kun ryhmässä minimi 20 hlöä:

  • istumapaikat takapermannon sivupaikat rivit 18-20: 184€/hlö
  • istumapaikat permanto rivi 5 keskellä: 198€/hlö

Hintaan sisältyy bussikuljetukset, ruokailu musiikkitalossa, matkanjohtajan palvelut sekä oopperalippu valitulta paikalta

Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Varaukset:

Pisteenkaari 4, 03100 NUMMELA
VL-Matkat 09-444 774, myynti@vihdinliikenne.fi