Vihdin Liikenne Oy / VL-Matkat

TULOSSA!

SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT 26.-29.7.2023 ke-la 26.-27.9.2023

SOTAHISTORIALLINEN RUSKAMATKA LAPPIIN ma-la 11.-16.9.2023

Varaukset:

Pisteenkaari 4, 03100 NUMMELA
09 225 2250, myynti@nummelanmatkatoimisto.fi

Tilausajot:

Heikki Lylylahti 0400 123405 / tilausajot@lylylahti.fi

Hyvä asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme,

Koronapandemian alettua pitämään maailmaa otteessaan, järjestelimme Vihdin Liikenne Oy:n organisaatiota uudelleen taataksemme teille, ja myös meille mahdollisuuden toimia jatkossakin luotettavana matkanjärjestäjänä ja matkatoimistona. Jo marraskuun 2020 alussa Helsingin Albertinkadun ja Nummelan toimiston toiminnot yhdistettiin. Tämän jälkeen Vihdin Liikenne Oy:n lähes 100-vuotisessa historiassa on käännetty jälleen uusi sivu ja vuonna 1924 linja-autoliikenteen aloittanut Vihdin Liikenne Oy lopettaa oman tilausajotoiminnan ja luopuu kalustostaan. Päätös ei ollut helppo, mutta se nähtiin muuttuneen kilpailutilanteen kannalta järkevänä vaihtoehtona.

Vaikka oma linja-autoliikenne nykymuodossa päättyykin, Vihdin Liikenne ja sen arvokas historia matkanjärjestäjänä jatkuu. Matkatuotantoa jatkaa Vihdin Liikenteen omistama Nummelan Matkatoimisto osana omaa matkatoimistotoimintaansa. Linja-autolla tehtävät ryhmämatkat tullaan pääasiassa toteuttamaan yhteistyössä luotettavan ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, liikennöitsijä Heikki Lylylahden kanssa.

Heikki Lylylahti on toiminut jo 1990-luvulla Vihdin Liikenteellä korjaamopäällikkönä ja tilausajokuljettajana. Sittemmin oman yrityksensä myötä hän on laajentanut osaamistaan ja mielenkiinnon kohteitaan eri aloille, mutta kiinnostus linja-autoihin ja tilausajotoimintaan on ollut vahvasti läsnä, samoin yhteys Vihdin Liikenteeseen. Lylylahti on viime vuosina toiminut kuljettajana useilla Vihdin Liikenteen matkoilla, joko Vihdin Liikenteen autolla tai omilla linja-autoillaan. Osa Vihdin Liikenteen kalustosta siirtyy Lylylahdelle, joten jatkossakin matkoja tehdään tutuilla sinivalkoisilla linja-autoilla, tuttujen kuljettajien kyydissä. Lisäksi Vihdin kirkonkylällä sijaitseva varikkotoiminta siirtyy Lylylahden hallintaan, ja jatkossa kaluston huoltotyöt ja korjaukset hoidetaan keskitetysti siellä.

Vihdin Liikenne Oy on ollut saman perheen omistuksessa liki 100 vuotta. Sen historia peilaa koko linja-autoliikenteen historiaa pienen yrityksen näkökulmasta tarkasteltuna. Perinteisestä linjaliikenteestä yritys luopui kokonaan vuonna 2001. Tilalle tulleen matkatuotannon ohella pyrittiin tehostamaan tilausajojen kehittämistä. Bussikanta sopeutettiin tuolloin uusiin toimintoihin.

Tutustu tästä lisää historiaamme: Vihdin Liikenne – 90 vuotta linja-autoliikenteen kehityksessä