Wien

– keisarillista hohtoa kermavaahdolla

Tonavan helmeksi kutsuttu Wien on sivistyneestä ja rauhallisesta ilmapiiristään tunnettu monikulttuurinen suurkaupunki, jonka pulssissa on aivan oma tahtilajinsa. Hälyn keskeltä erottuu selvästi valssin keinuva rytmi ja Fiaker-hevosvaljakkojen kopse. Wienin loistoa on välillä vaikea uskoa todeksi: keisarillinen talvilinna Hofburg, Schönbrunnin linna puutarhoineen, Belvederen palatsi… Joillekin Wien on yhtä kuin Lipizzahevosistaan kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu, jonka näytökset ovat kuuluneet kaupunkiin 400 vuoden ajan. Ja ainahan voi shoppailla: Kärtner Strasse, Graben ja Marianhilferstrasse tuottanevat jo tulosta. Myös kirpputorit kannattaa koluta. Ja pitää korvat auki: ovathan kaupungissa asuneet esimerkiksi Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, Brahms, Strauss…

HOTELLITIEDOT

Hotel Artis ***
Renweg 51, Wien

Hyvätasoinen hotelli Wienin lähetystöalueella, lähellä Belvederen linnaa. Keskustan pääsee näppärästi raitiovaunulla tai metrolla. Hotellissa on ravintola. Huoneita 168, joissa tv, puhelin, minibaari ja hiustenkuivaaja. Myös savuttomia huoneita.

Hinta alkaen 339 € / hlö

Hinta sisältää Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.

 

Hotel Mercure Grand Biedermeier ****
Landstrasser Hauptstrasse 28, Wien

Sijainti ydinkeskustan tuntumassa lähellä lentoterminaalia. Lähin metro U3 (Rochusgasse), 2 pysäkkiä Stephansplatzille. Ravintola, baari, kahvila ja pysäköintitilat. Holvikellarissa viinitupa. 200 biedermeier-tyylistä huonetta, joissa hiustenkuivaaja, puhelin, radio, tv, minibaari ja ilmastointi.

Hinta alkaen 449 € / hlö
Hinta sisältää Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.