Wien

– keisarillista hohtoa kermavaahdolla

Tonavan helmeksi kutsuttu Wien on sivistyneestä ja rauhallisesta ilmapiiristään tunnettu monikulttuurinen suurkaupunki, jonka pulssissa on aivan oma tahtilajinsa. Hälyn keskeltä erottuu selvästi valssin keinuva rytmi ja Fiaker-hevosvaljakkojen kopse. Wienin loistoa on välillä vaikea uskoa todeksi: keisarillinen talvilinna Hofburg, Schönbrunnin linna puutarhoineen, Belvederen palatsi… Joillekin Wien on yhtä kuin Lipizzahevosistaan kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu, jonka näytökset ovat kuuluneet kaupunkiin 400 vuoden ajan. Ja ainahan voi shoppailla: Kärtner Strasse, Graben ja Marianhilferstrasse tuottanevat jo tulosta. Myös kirpputorit kannattaa koluta. Ja pitää korvat auki: ovathan kaupungissa asuneet esimerkiksi Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, Brahms, Strauss…

HOTELLITIEDOT

Mercure Grand Biedermeier****
Landstrasser Hauptsraße 28, Wien

Tasokas, viehättävien pikkukatujen ympäröimä hotelli heti Ringstraßen ulkopuolella, kävelymatkan päässä Wienin vanhasta osasta. 1800-luvun lopun rakennuksessa sijaitsevassa hotellissa ravintola kesäterassilla, baari ja muutamia putiikkeja.

Kaikissa huoneissa kylpyhuone/suihku, wc, hiustenkuivain, puhelin, kaapeliTV, minibaari ja ilmastointi.

Hinta alkaen 445 € / hlö

Hinta sisältää Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 1 kpl kirjattavaa matkatavaraa lennoille  ja 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.

Hotel Das Opernring ****
Opernring 11, Wien

Sijaitsee 250m kuuluisasta Wienin valtionoopperasta Ringstrassella Wienin keskustassa, jossa Kärtner Strassen (350 m) ja Mariahilfer Strassen (500 m) kauppakadut ovat kävelyetäisyydellä. Hotellissa on 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto, aamiaishuone, hissi, langaton internet yleisissä tiloissa. Huoneissa on ilmastointi, TV, puhelin, langaton internet, tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari ja kahvin- ja teenkeitin.

Hinta alkaen 475 € / hlö
Hinta sisältää Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 1 kpl kirjattavaa matkatavaraa lennoille ja 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.