Lissabon

– kaupunki kuin koru

Kukkuloille rakennettu Lissabon on yksi EUroopan pienimmistä pääkaupungeista. Intiimin ja kodikkaan oloiseen kaupunkiin kannattaa lähteä kaikki aistit avoinna ja hyvät kengät jalassa; seitsemälle kukkulalle rakennettu jyrkkien katujen kaupunki tulee parhaiten tutuksi kävellen, harhaillen ja maistellen.
Labyrinttimäinen Alfama lienee tunnetuin pala Lissabonia, mutta myös Bairro Alto, Chiado ja Baixa tarjoavat kiinostavaa nähtävää. Kapeilla kujilla syöksähtelevät raitiovaunut ja kaikkialla leijuva kahvin tai hyvän ruoan tuoksu jäävät heti mieleen. Illan tullen etsiydytään tunnemallisiin ravintoloihin, joiden herkulliset tapas-tyyppiset alkupalat, viileä vinho verde ja yössä kohtalokkaasti soiva fado-musiikki houkuttelevat erilaisille aistimatkoille.

HOTELLITIEDOT

Hotel Novotel ***
Avenida Jose Malhoa 1642, 1099-051 Lisboa

Sijainti lähellä Gulbenkin museota, n. 3 km päässä ydinkeskustasta. Lähin metroasema n. 100 m päässä, matka keskustaan kestää n. 5 min. Hotellissa on ravintola, baari ja piha-alueella uima-allas. Huoneita 242, joissa puhelin, tv, minibaari, ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Myös savuttomia huoneita.

Hinta alkaen 415 € / hlö
Hinta sisältää TAP Portugalin reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.
 

 

Eduardo VII ***
Av. Fontes – Periera de Melo 5, Lissabon

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Marques de Pombal -aukion läheisyydessä. Eduardo VII puistoon ja kauniiseen trooppiseen puutarhaan on vain muutama askel. Lissabonin historiallinen keskusta on myös kävelyetäisyydellä. Hotellissa on 1apotekonline.com palkintojakin voittanut ravintola, joka tarjoaa portugalilaista sekä brasilialaista ruokaa. Jokaisessa 136 huoneessa on imastointi, tv, puhelin, minibaari, radio sekä hiustenkuivaaja.

Hinta alkaen 399 € / hlö
Hinta sisältää TAP Portugalin reittilennot turistiluokassa, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 3 vuorokauden majoituksen 2-hengen huoneessa yllä mainitussa hotellissa aamiaisella.